Jumaat, 7 Januari 2011

PErTaNdiNgan TemPlatE TeRcaNtIk bY GaYaHspEaRs!!!




Tahu tak?? gayahspears ada anjurkan pertandingan template tercantek...
kalau tengok template saya ni, peratusan 
nak menang memang tipis.. tapi xsalah kan kalau mencuba...
mane tau untung sabut timbul, untung batu tenggelam...
kalau menang bes kot!!!!huhuhu...
hadiah?? memang berbaloi baloi... tapi ada syarat nye before
join contest nie... 

 ::Syarat-Syarat::
1. Wajib menjadi pengikut gayahspears(dot)com
2. Copy banner beserta isi entry ni dalam blog korang dan jangan lupa buat sidebar.
3. Tajuk entry korang mestilah Pertandingan Template Tercantik by Gayahspears
4. Tag kepada 3 kenalan blogger
5. Copy dan paste link entri korang kat entri ni ya…
6. Contest tamat pada 26 Januari 2011

Rabu, 5 Januari 2011

TahUn bARu!!!!!

Alhamdulillah,dengan izin-Nya dapat aku update blog nih...sebenarnay aku baru dapat sekolah baru
di yan.sekolah tahfiz.aku memang minat sekolah tahfiz.tahun ni aku berusia 16 tahun.taun depan spm.tapi aku agak lambat lagi kot,sebab aku ambik tahfiz.pengajianku di sana selama 3 tahun,insyaAllah.So,lambat lagilah
aku nak ambik spm hmm....kepada rakan2ku yang awal ambik spm semoga berjaya.yang bestnya aku pelajar paling tua kat sana huhu.....boleh buli junior yahooo.....
Maahad Tahfiz Fityan(sekolahku sekarang)
Air terjun berdekatan dengan sekolahku

Sekolah ni dibawah kerajaan pas Negeri Kedah.Sekolah ini juga baru dirasmikan pada 27 Disember 2010.
Kira aku ni generasi pertama la..hehe...Selain sekolah ni,ada lagi sekolah di bawah kerajaan Pas Negeri Kedah
antaranya ialah Sekolah Rendah Islam Darul Ulum (SRIDU)

LAYAri iNtErNeT sEcARa PERcuMA!!!!!

Pada masa sekarang,internet sangat diperlukan untuk golongan yang menjalankan bisnes atau yang memerlukannya.mungkin anda ingin mendapatkan internet secara percuma......di sini saya ada sedikit
maklumat untuk dikongsi bersama.ianya amat mudah dipelajari
Opera mini versi 5.0

Caranya ialah:

1.Anda hendaklah download aplikasi opera mini disini  atau disini terlebih dahulu.

2.Lepas tu Ubah Setting di handphone dari Line Maxis/Hotlink ke Line Broadband.
Tekan *100#
Pilih 7 Internet dan Tetapan
Pilih 3 Prepaid broadband
Pilih 7 Service Switching
Pilih 2 Switch to Prepaid broadband
Pilih proceed

3.Lepas tu Maxis akan hantar SMS
your SIM has been changed to the profile of Broadband. APN = bbnet you” dari nombor 28222.
Jadi line Maxis dah jadi Prepaid Broadband.

p/s: **Perkhidmatan ini hanya boleh dilakukan bagi Hotlink/Maxis sahaja
      **Handphone anda tak boleh hantar atau terima MMS bila dalam mode Prepaid Broadband.
      **Nak tukar semula ke line Hotlink/Maxis asal boleh guna step tadi pilih Switching dan pilih line Hotlink semula.
     **Jikalau aplikasi opera mini tidak berfungsi boleh juga download aplikasi snaptu disini
     **Aplikasi opera mini atau snaptu hendaklah transfer ke handset anda.

SELAMAT MENCUBA